Kiitos tsempityksistä! Luen niitä uudelleen ja uudelleen, valaen niistä voimaa itseeni. Tuhrua alakerrasta ei ole eilisaamun jälkeen tullut. Nyt on sellainen olo, että uskaltaisiko jo huokaista... Sen sijaan armoton jysäri huudattaa yläkerrassa jo toista päivää. Kuin kupariseppä takoisi kalloa halki vai miten se meni... Panadolit eivät tahdoa tuntua missään niiden troppien sijaan mitä ennen olen tottunut vetelemään. Päänsärky johtuu suurelta osin varmasti lihasjännityksestä, en ole väsymykseltä jaksanut jumpata ja venytellä pitkiin aikoihin. Eikä ihme jos niskat on jumissa kun nukahtelee mihin milloinkin kroppa mutkalla. Oman lisänsä tuo vielä jatkuva kuvotus ja pahaolo ja kun on huono olo en tahdo syödä ja kun en syö tulee huono olo jne.

Eilinen päivä oli yhtä helvettiä kaikkine särkyineen päivineen. Makasin töissä taukohuoneen sohvalla aina kun mahdollista ja illalla kirosin miehelle koko raskauden alimpaan h*tiin. Oloa ei yhtään helppottanut jatkuva pelko km:sta ja vanhojen luurankojen kolistelu kaapissa. Vaikka kuinka yritän suhtautua tähän raskauteen ns. puhtaalta pöydältä, fakta on kuitenkin se, että kaksi menetystä on jättänyt vahvat tunnelataumat mielen syövereihin. Eikä ne lähde sieltä koskaan pois vaikka kuinka toivoisin. Ne ovat osa minua aina, jossain muodossa.

Tänään siis pidin sairaslomapäivän miehen vihjaisusta. Minulla on vielä paljon opittavaa omista jaksamisen rajoistani. En tajua, miksi kuvittelen pystyväni tekemään kaiken kuin aiemminkin. Ja miksi edes pitäisi? Kukaan ei sellaista edes vaadi, paitsi minä.

Kaikenkaikkiaan, lepopäivä tuntuu tekevän hyvää. Aivan kuin särky alkaisi hellittämään (puun koputusta) ja parin tunnein välein syöminen pitäisi kuvotuksen loitolla. Posti toi tänään kotiin ihka ensimmäiset raskausaikaan liittyvät tuotteet. Tilasin netistä Bella Band-masutuubin sekä Carriwell Maternity Expander Belt - housujen laajennusosan. Työhousut eivät ole menneet kiinni enää aikoihin eikä muidenkaan nappihousujen kanssa ole pystynyt istumaan. Masutuubia kokeilin jo farkkujen kanssa ja halleluja! Aivan loistava keksintö. Saman asian olisi varmasti ajanut trikoonpala ommeltuna ympyräksi (selkeästi huokeampaan hintaan) mutta koska olen salaa haaveillut masutuubista yhtä kauan kuin lapsesta, on toteuttava unelma kun siihen on tilaisuus. Ja tulihan siitä ihan älyttömän hyvä ja optimistinen mieli joten oli jo nyt hintansa väärtti :)