Eivät unohtaneet soittaa. Tulos: kaikki ok. Kysyin mitä kaikkea tarkalleen on tutkittu. Tuntuu niin hölmöltä kun lääkärit soittaa vastauksia tyyliin ei näissä mitään ollut, kuulemiin. Voiskai sitä kertoa asianomaiselle vähän tarkemmin kun kyse on kuitenkin hänestä eli nyt minusta. Toisaalta en kyllä mitään ymmärtänyt lekurin selityksistä, asiaa vaikeutti myös se, että olin juuri kaupassa sillä hetkellä. Kiva jutskata keskenmenoista jauhohyllyjen välissä...

Kysyin myös vasta-ainetesteistä, olisiko niitä mahdollista saada. Olen antanut itselleni ymmärtää, että liittyvät myös toistuviin keskenmenoihin. Tämä nyt kun oli joku "peruspaketti" missä tutkittiin tukostaipumus & kromosomit. Siihen ei lääkäri osannut sanoa juuta eikä jaata, sanoi selvittävänsä asiaa ja soittavansa kahden viikon kuluttua uudestaan.

Eli lopputulos: so far, so good. Valo näyttää vihreää ja sitten se kuuluisa mutta. Mutta aina tulee jatkokysymyksen jatkokysymys... Mutta mitäs jos? Jos kuitenkin? Pitäisikö? Olisiko syytä? Mihin kohtaan se piste tulee? Missä kohtaa ei enää muttia. Missä kohtaa rasti johonkin muuhun ruutuun kuin joku muu, mikä. Onko kaikki vain huonoa tuuria. Onko meissä sittenkin jotain vikaa mitä ei ole vielä löydetty. Millä konsteilla sitä luontoäitiä vois avittaa raskauden alkamisessa ja pysymisessä.

Rehellisesti sanottuna ei se olo tästä hirveästi helpottanut. Joo, hyvä ettei mitään löytynyt mutta (argh) mitä seuraavaksi. Minä odotan aina saavani selviä yksiselitteisiä varmoja vastauksia, varsinkin lääkäreiltä. Sehän se (eräs monista) ongelma on. Kun ei niitä vastauksia ole niin kukaan ei voi niitä antaa. Mies onneksi aina selkiyttää oloa, voihan ne vasta-ainetestit otattaa yksityisellä jos asia jää vaivaamaan. Niinpä.

Nostin jo lipaston laatikosta clomi-reseptin pöydälle odottamaan. Ajattelin käydä hakemassa satsin ennen kuin resepti menee vanhaksi. Kutakuinkin vuosi sitten sen sain enkä silloin voinut kuvitellakaan, että menee vuosi ennen kuin edes harkitsen niiden aloittamista. Josko niillä sitten eteenpäin. Ilman niitä muttia.