Kiitos onnitteluista :)

Kyllä siinä aamulla testitulosta tuijottaessa itku pääsi yhdessä naurun kanssa. Tämä on niin uskomatonta. Käsittämätöntä. Ihmeellistä. Ihanaa. Pelottavaa.

Soitin sairaalaan, missä siis raskauden seuranta/hoito tästä edespäin tapahtuu ja sain varattua ajan ensimmäiseen ultraan polille parin viikon päähän. Näin olimme sopineet kesällä km:n jälkitarkastuksen yhteydessä, että seuraavassa raskaudessa pääsen suoraan sinne ultrattavaksi rv6. Kysyin asperiini/disperiini lääkityksestä, mistä oli myös kesällä puhe, että sitä voitaisiin kokeilla tukosten ehkäisemiseksi. Mistään määristä ei ollut silloin puhe eikä hoitaja osannut siihen nyt vastata ja lääkäri ei tietenkään enää tänään ollut paikalla... Joten jätin soittopyynnön ja lääkärin pitäisi soittaa huomenna jos asperiini/disperiini lääkityksen aloittamisella on kiire. Jos kiirettä ei ole, lääkäri soittaa kuitenkin viimeistään perjantaina.

Nyt onkin sitten tuhannen taalan kysymys, missä vaiheessa raskautta asperiini lääkitys yleensä aloitetaan? Jotkut aloittaa aiemmin (ovulaation aikaan), jotkut myöhemmin (esim. vasta rv7). Onko tässä joku koulukuntaero? Ja mihin se perustuu? Suurin huoli nyt on se, että lääkitys aloitetaan liian(?) myöhään. Voiko niin edes ylipäänsä käydä? On vain niin kallis lasti (toivottavasti) mukana etten millään viitsisi ottaa yhtään mitään ylimääräisiä riskejä. Mitään haittaa ei lääkkeistä pitäisi olla, näin olen ymmärtänyt.

Nyt sitten kusiset sukat jalassa odotetaan mitä tuleman pitää.... Uskonvarmistuksella eteenpäin: "tästä raskaudesta syntyy elävä ja terve lapsi".

Ja vetoja otetaan vastaan, monennelleko viikolle tällä kertaa päästään. Kärkisijaa pitää edelleen ihka ensimmäinen raskaus viikoilla 11+. Päästäänkö nyt tekemään henk.koht. ennätys... Kuka uskaltaa veikata???